<vissza>

Redőnyök

Egy ablakon keresztül sokféle hatás érheti a belsőteret. Ilyenek a hő és hanghatás, beláthatóság, betörés, UV sugárzás, szél, csapadék. Ezek ellen a behatások és nem kívánatos elemek ellen a jelenleg létező egyetlen tökéletes védelmi megoldás a redőny. Minden egyéb árnyékoló berendezés alkalmazása esetén, a felsoroltak közül valamelyik behatással szembeni védelem nem teljesül.

A redőny formavilága mára jelentősen megváltozott. A megszokott szögletes redőnyszekrényektől eljutottunk az íves formákhoz, a vízszintes beépítéstől a szögben döntött elrendezésekig.

Működtetés:
Mechanikus irányításnál heveder, zsinór, vagy hajtókar segítségével mozgathatóak a lamellák. Az automata, mely a falba véshető, vagy a nyílászáróra szerelhető, a gurtnit gyűjti be.

Motorizáltsággal kényelmesebbé, komfortosabbá teheti otthonát. Beépített csőmotorok segítségével lehetősége van redőnyeit gombnyomással működtetni. Időkapcsoló alkalmazásával a redőny rendszer programozott működése is megoldható. Csoport programozás esetén az összes redőny egyszerre történő mozgatása is lehetséges. Modern otthonok kialakításánál nélkülözhetetlen a programozott motorizálás.

Készülhet:
A redőny készülhet hőszigetelt alumíniumból, légkamrás műanyagból, valamint hagyományos belső redőnyszekrény megléte esetén akár fából. Manapság a leginkább elterjedt a műanyag kivitelű redőny. Ennek előnye a viszonylag alacsony ár. A poliuretán habbal bélelt alumínium redőnyre jellemző, a kitűnő hang és hőszigetelő tulajdonsága mellett a rendkívül magas élettartam. Nem mellesleg óriási a szerepe betörés védelemben.

Felszerelése:
A redőny elhelyezése történhet külső tokban (LINDAB vagy ALU), vakolható alumínium tokban, illetve műanyag redőnyszekrényben, melyek tartalmazhatják a redőnnyel kombinálható szúnyoghálót is. A vakolható redőny az ablakra szerelve kerül a kialakított falnyílásba, melyet már a tervezés fázisában számításba kell venni.

A kiválasztott RAL színben készülhetnek el a látszó elemek, így otthona kívülről is tökéletes esztétikai látványt nyújthat, hiszen választhat a tetőszerkezethez és a színezéshez leginkább illeszkedő színű redőnytokot illetve lamellát.

   
További képeink megtekinthetőek galéria menüpontunkban. <tovább a galériához>
Copyright © 2010 Josti Árnyékolástechnika